torstai 16. kesäkuuta 2016

Ruokaa ruokaa!

Oon ihmetellyt jo jonkin aikaa, että mistä kissoille tulee hetkittäinen suurnälkä,  kuten nyt viime aikoina. Lilli kunnostautui pariin otteeseen myös ahmimalla ja sitten oksentamalla. Aloin sitten antamaan ruokaa ihan pienissä erissä (niiko se 100g jaettuna kolmelle olis suuri määrä), niin oksentelu pysy aisoissa. Pikkasen jännäsin alkaako se varsinainen oksennsurumba taas, koska noin se alkaa aina, mutta ei onneksi. Löysin sitten parvekkeelta syötyä ruohoa kasan ja sen viereltä karvapötkön, toivoin, että se oli Lillin tuotos. Mutta ruokaa tosiaan on mennyt nyt aika kiitettävästi! Piti kaverilta lainata rahaa, että sai tilattua lisää, koska tajusin, ettei olemassa olevat riitä mitenkään seuraavaan tilauskertaan. Pihtaamisesta ja normaalia isommista raksu-annoksista huolimatta loppui silti kesken (onneksi vain kerran jouduin syöttämään shebaa), koska Zooplussalla meni yli viikko (haloo!) toimittaa tuotteet. Tavarat tuli nyt tiistaina, keskiviikkona tein uuden tilauksen ihan sillä ajatuksella, että ei varmasti lopu kesken. Ja koska tuli lomarahat, tilasin myös ison raapimatynnyrin. Ja kantokopan, koska tuo kassimalli on maattu lyttyyn.

Kissaparka joutuu syömään ruohoa pysyäkseen hengissä!

Mulla alko loma maanantaina. Ihmeekseni kissat on käyttäytyneet hyvin rauhallisesti eilisestä saakka, Piippa ei kerjää leikittämistä ollenkaan eikä Lillille ole iskenyt maailmat kaatava läheisyysvaje. Tosin nyt on ollut niin lämmintäkin, että katit ei jaksa juuri riehua muutenkaan. Mutta kotona olo on hyvä juttu selvästi!

Lillillä aivot vissii paistuu ja sillä viiraa päästä. Yhtenä yönä heräsin sen maukumiseeen enkä tajunnut ensin, että se oli Lilli. Luulin, jotta kello herättää, sitten ihmettelin, että mikä hitto se on jos ei kello. Niin tasasesti kuului maauu-maauu-maauu. Nousin istumaan ja sanoin ääneen, että mitäs helvettiä täällä melutaan, niin Lilli kipitti kiireen vilkkaa makkariin Piippa perässä ja loppuyö meni rauhassa. Lilli saa sellasia ihme hepakoita välillä, se kurkkii kattoon ja kääntelee päätään "ylösalaisin" selkää kohti ja maukuu. Ne ei kauan kestä, tuo yöllinen loppumattomalta vaikuttava ääntely oli poikkeavaa.

Leevi kierteellä


Lilli aiheutti eräs päivä melkeinpä sydärin, kun se noin vaan sai päähänsä, että partsilla tarjottavat näköalat on surkeat, korkeammalta näkee paremmin ja niin se kauhean mekkalan saattelemana päätyi tuonne oven päälle. Piippakin lähti karkuun ko rusakko puskasta, säikähti raukka. Ovi on jotain metallisysteemiä, voinette kuvitella miltä kuulostaa kun kissan kynnet raapii sitä. Lilli roikkuu etutassuilla yläreunassa ja sutii takatassuilla vauhtia. Ei ole tippunut alas kertaakaan, mutta itseä hirvittää se meno ja ärsyttää mekkala, semminkin kun se saattaa päättää kiivetä tuonne keskellä yötä. Ovihan on näin kesällä auki 24/7, ellei ole tosi kylmä. Anteeksi, naapurit!Rellotuskuva, otettu keskellä yötä kun huvitti miten täydessä unessa Lilli oli. Se ei ole oikeasti noin läski!Rellotuskuva kaksi, ihana auringonpaiste, ilman lämpötila vissii +4, partsilasit kiinni. Nää kissat ei tykkää helteestä, tuo oli erittäin Lillin mieleinen keli. <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti