maanantai 1. helmikuuta 2016

Oksuja ja aurinkoa

Kevättä päin! Valon lisääntyminen on vaikuttanut meikäläiseen ainakin virkistävästi, kissat ei ole sen kummemmin reagoineet, tosin viihtyy ne partsilla paremmin kun ei ole niin kylmä. Ihme.

Lillillä on taas oksupäivät. Toissayönä kun kuulin oksentamisen ääntä, ihmettelin, että jopas se oudosti yrkkää, mutta aamulla kun ääni toistui selvisi, että se olikin Leevi! Meinas iskeä epätoivo, mutta Leevillähän on historiassa taipumus ummetukseen (on edellisien omistajien aikaan käynyt lääkärissäkin asiasta), jollon se alkaa oksentamaan, joten tyrkkäsin sille millin Duphalacia ja sittemmin ei ole oksentanut. Sen siitä saa kun on ahne raksuille! Onneksi asian hoito ei ole ongelma, Leevi antaa kyllä tunkea kitusiinsa lääkettä, toisin kuin Lilli, jonka on vaan sitten kärsittävä. Ajattelin sellastakin, että luovun tuosta kannellisesta sontalaatikosta kokonaan ja ostan tilalle tuollasen ison avomallin, koska pystyis paremmin seuraamaan Leevin vessakäyntejä.

Muutenhan täällä ei ole mitään uutta ja ihmeellistä tapahtunut. Tein muutoksen kiipeilypuun paikan kanssa ja laitoin hyllyn tilalle. Muutos on otettu hyvin vastaan, vaikka tuolta hyllyltä on sekä Leevi, että Lilli tulleet ryminällä alas kertaalleen. Piippaa saattaa hieman jurppia se, että se joutuu aina kiertämään kiipeilypuun kautta päästäkseen hyllyille, kun taas isommat pystyy hyppäämään sinne suoraan kirjotuspöydältä. Rallia kun vetävät, niin varsinkin Leevi harrastaa korkeushyppyjä ja Piippa kurahtelee vimmatusti ja yrittää kipittää paikalle ja siinä vaiheessa Leevi saattaa jo hypätä alas. Piippa kiertää puun kautta, koska ei uskalla vielä tehdä sellasia hyppyjä.

Ostin myös sellasen korkean raapimistolpan, se on ollut varsin suosittu. Piippa tykkää kiivetä siinä, Lillikin on kiivennyt kun oon laittanu raksuja tolpan nokkaan houkuttimeksi. Leevi tietysti vain raapii sitä, ei kiipeile, kun on niin potrassa kunnossa. Mua kyllä vähä riipii, ettei ole tarveaineita eikä välineitä (eikä ehkä taitoakaan), kun haluaisin tuollasen kiipeilytolpan joka ylettyis kattoon saakka. Samoten haluaisin kiipeilypuun joka ois tehty puusta ja jossa ois oikeita oksia. Pinterestissä on vaikka mitä hienoja!


Haluaisin myös omakotitalon ja sinne kissoille tarhan, jonne pääsis sisältä suoraan jostain kissaluukusta. Ehkä keskityn haluamaan tuollasen puun. :D

Tässä kevään ensimmäisiä aurinkoisia kuvia. Piipalla on jotenkin valoherkät silmät kyllä, sen huomaa kun illalla tulee kotiin ja räpsäyttää eteiseen valot, niin se on ihan silmät sirrillään. Huvittaa joka kerta!


Häikäseeeee!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti