keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Joulu tulla jolkottaa

Minähän en ole mikään jouluimmeinen, mutta tykkäisin kynttilöitä poltella läpi pimeän ajan. Nyt se on rajoittunut parvekkeen katosta roikkuviin lyhtyihin, koska kissat. Tykkäisin myös viritellä valonauhaa parvekkeelle, mutta sekin jäi, koska Lilli rakastaa pureksia ohuemmat johdot kappaleiksi. Ostin kuitenkin sellasen akryylitähden, jonka sain viriteltyä parvekkeelle, johto menee kattokoukkujen kautta niin, ettei kissat pääse sitä järsimään. Tykkäisin myös hyasinteista, mutta noiden viherpeukaloiden vuoksi olen senkin unohtanut, kunnes huomasin yhdessä facebookin ryhmässä vinkin, että sen vois laittaa sellaseen isoon lyhtyyn tai koristeeksi tarkoitettuun lintuhäkkiin! Hoo! Jälkimmäinen vois olla aika jesh, isoa lyhtyä en sais raahattua kotiin ja pelkäisin sen menevän rikki kun nuo vetää rallia. Jospa ens vuonna tuollasen viritelmän tekis.

Pakkaset tuli, kissat sähköistyi. Piippa on onneksi jo tottunut siihen, että rätisee ja saa räpsäyksiä kun silittää. Alkuun se kauhistui, kun kuono otti kipinää, mutta onneksi tajusi, etten mä sitä mitenkään pahoinpitele. Nuo toiset ei ole moksiskaan. Siltikin haluaisin ilmankostuttimen, koska inhoan ite tuota räpsähtelyä ja pyykkiäkään ei riitä joka päivälle. Oon kokeillu laittaa patterille märkiä pyyhkeitä yms. mutta ei se auta. Nytkin on kosteusmittarin mukaan 24% ilmankosteus, että ei ihme kun rätisee. Oon katellu sellasta ilmanpesuria, mutta se on niin arvokas, että toistaseks on jäänyt haaveilun asteelle. Pitäs saada lottovoitto, että vois ostaa kaiken mitä tarttee.

Ruokailupuolella on taas uudet kujeet. Aiemmin erinomaisesti kauppansa tehnyt Pro Planin ruoka on nyt ei-niin-hyvää. Myös Mac on saanut tylyn tuomion, ei tee kauppaansa ollenkaan. Nopeasti on Piippakin oppinut, ettei kaikkea tartte syödä vaan voi ihan hyvin nirsoilla. Työkaveri, jolle raahaan ruuat jotka ei näille kelpaa, nauroikin, että hänen kissut elää meikäläiseltä saaduilla ruuilla, niille kelpaa kaikki. Nyt on sitten listalla ollut Integran Sensitive-eväs, jota hommasin lähinnä Lillin vuoksi. Se kelpaa, ihme kyllä, vaikka ei ole edes soossissa ja tänään tajusin, että Lilliä ei kutita ollenkaan samaan malliin ko aiemmin, joten ehkäpä pysytään tuossa, kunnes se ei enää kelpaa. Myös raksujen suhteen oon ottanut linjan, että nuo saa niitä sekä aamulla, että yötä vasten. Ihan kokonaan se ei Leevin jollotusta ole lopettanut (tänään herätti taas viiden huitteilla), mutta saan enimmäkseen nukkua rauhassa yöni.

Kuvia on valitettavan vähän, en koskaan saa otettua kuvia sillon ko tapahtuu, paitsi jos nukkuvia kissoja kuvaa. Tässä sentään yksi, huonolaatunen kuva miltä näyttää kun Piippa haluaa parvekkeelle. Tuohon pitäs lisätä myös ääni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti