torstai 14. kesäkuuta 2018

Vapaapäivä

Menin myöhään nukkumaan ja ajattelin, että saatan herätä ehkä yhdentoista aikaan. Martti oli sitä mieltä, että tuossa ennen kahdeksaa olis parempi. Raapi ovea ja maukui, kunnes sai matosta säkärit, kahdesti peräkkäin kun ei ekasta uskonut. No, ylös sitten vaan kun uni kaikkosi. Aamukahvia ja nettiä, Piippa kävi hakemassa sylitystä vaikka oikeasti se vaan vihjas, että paskaa ruokaa tarjoat ja raksut on loppu. Äsken tuossa hönin pää kenossa viimesiä kahveja enkä huomannut Lillin hiippailleen pöydälle, niin kuppia laskiessa kopautin sitä sillä päähän. Se oli hieman typertyneen näköinen, että täällähän pahoinpidellään, niin piti sekin sitten sylittää. Sehän tuli tuohon kertomaan, että paskaa ruokaa jne. eikä mitään sylityksiä hakemaan, kun ei se edes välitä olla pideltävänä. Leevi on ehkä kuollut lattialle, koska makaa pitkin pituuttaan eikä näy elonmerkkejä. Martti sammui matolle, se on hyvä nukkua kun on huolehtinut siitä, että henkilökunta on hereillä vahtimassa kissalapsen unia.

Helteet meni ohi, mistä en kauheasti valita, mutta inasen lämpimämpää kaipaisin, nyt on pitänyt pukea kaulaliina ja sormikkaat, että pärjää tuolla, kun tuulikin käy aina pohjoisesta päin. Parvekkeella lämpöä on päivin riittänyt helteeksi saakka, kiitos lasien, kissat on saaneet nauttia avoimien ovien päivistä jo pitkään. Nyt vissii ois niiko lämpenevää tulossa.


Lilli ehti tässä kävästä lekurissakin. Sain työkaverilta ison määrän ruohosipulia isossa ruukussa ja vein sen partsille. Mulla kävi mielessä oisko se myrkyllistä kissoille, mutta en tarkistanut asiaa ja kaikki muut paitsi Martti syöksyi sitä syömään. Leevi oksensi ihanan tuoksuisia yrjöjä pitkin mattoja, muut ei, mutta Lilli alkoi voimaan parin päivän päästä pahoin ja silloin vasta tajusin tarkistaa myrkyllisyyden. No, haettiin Lillille kortisonit ja antibiootit, pahoinvointilääkettä piikkinä ja nesteytys, homma oli sillä selvä. Vihneet nostin katonrajaan ämpärissä jo aiemmin. Sittemmin hommasin tomaatin, jonka kimppuun kävi Leevi, joten sekin nousi korkeuksiin. Alko ärsyttää noiden ahneus ja se, ettei ole yhtään älliä tajuta mitä voi syödä ja mitä ei. Oon suunnitellut hienon hyllysysteemin, mutta toteutuakseen se tarttis jonkinlaista verkkoa ja välineet ja tarveaineet rakentaa siihen ovi. Saisin kasvatella rehuja partsilla ilman, että nuo juuttaan karvapyllyt pistelee ne poskeensa. Tässä video laiduntamisesta, kissat kiertää selkeesti muutakin kuin kuumaa puuroa.
Pistetäänpä kuviakin, kun niitä kerran on. Tässä Lilli haluaa tuhota minituulettimen, mutta hauskasti tuo eka kuva on kuin se laulaisi mikrofoniin. :DSeuraavaksi kuva perheen älyköstä.
Piippa kuolaa. Tai erittää. Eritys tapahtuu sekä nenästä, että suusta, kun se on oikein onnellinen saadessaan rapsutuksia ja sylitystä, samaan aikaan tietysti kehrätään oikein urakalla. <3
Tässä harvinaisempi otos nelikosta yhdessä. Kuvaa katsoessa huomio kiinnittyi Martin häntään, joka on pitkä kuin marakatilla. Neljä kissaa, neljä aivan erilaista häntää. Kissojen luonteetkin käy esiin kuvassa. Lilliä kiinnostaa mitä mä meinaan, Leevi on stoalaisen tyyni, Martin tekis mieli vähä riehua ja Piippa on varmuuden vuoksi varuillaan.
Tekstin tausta on vähä erilainen, koska tää taas jotain temppuilee ja laittaa valkosen pohjan tekstin alle. yritin muuttaa sitä, mutta ei näillä taidoilla kikkailla. menköön nyt sitten näin, omaa silmää tämä miellyttää enemmän kuin valkoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti