perjantai 22. maaliskuuta 2019

Kissanhiekkojen vertailua

Mitä enemmän kissoja, sitä kriittisempi hiekkojen kustantaja ja Ylimmäinen Käymälänpuhdistaja on. Kun oli vain Lilli ja Leevi, käytin Compact Care-hiekkaa, mikä oli sinällään ihan ok, mutta kulkeutui ikävästi pitkin kämppää ja koska hiekkalaatikot sijaitsi saunassa, niin pesuhuoneen lattia oli 24/7 hiekassa ja suihkun vuoksi hiekkaa oli kiinni lattiassa aina. Maailman ärsyttävin asia raapia kissanhiekkaa irti kaakeleista!

Sitten siirryin ÖköPlus pellettimuruun, josta oon postannutkin mm. tässä. Käytin sitä kunnes muutin tähän nykyiseen asuntoon. Martin kasvaessa huomasin, ettei tuo pellettimuru oikein riitä neljän kissan tuotoksiin, se ei enää niin paakkuuntunut vaan meni enemmän muhjuksi, jota oli huono siivota. Siihen saattoi toki vaikuttaa sekin, ettei noista kukaan katso mitä tekee kun alkavat kuopimaan/peittelemään, siinä saattoi joku paakku hajota vimmaisen kuopimisen seurauksena. Hajunpoisto oli kuitenkin edelleen ihan ykköstä, mutta päätin kokeilla kuitenkin jotain hiekkasysteemiä. Kissoilla on oma iso huone jossa vessat sijaitsee, joten pesuhuone-ongelmaa ei ole, hiekka kulkeutuisi edelleen, mutta ajattelin silti kokeilla. Valitsin hiekaksi Evercare Multicat-hiekan. Hirvitti hinta, mutta silti. En todellakaan ilahtunut hiekan hajusta, mutta kissat ei olleet siitä tai muutoksesta ylipäätään millänsäkään (toisin kuin pellettimurun kanssa, johon niitä piti totutella) niinpä aattelin, että oisko tää sitte The Hiekka. Vaan ei. Hiekka painoi kuin synti, ei pahemmin kerennyt pussiin sitä kauhoa, kun se painoi jo niin, että piti ottaa uusi pussi käyttöön. Hiekka peitti hajut todella hyvin, mutta sen paakkuuntumiskyky on potenssiin miljoona. Niin miljoona, että paakut tarttui laatikon pohjaan kuin täi tervaan. Siis to-del-la tiukkaan. Rikoin yhden lapionkin kun taistelin paakkua irti ja aattelin, että pitääkö tässä joku helvetin taltta ottaa avuksi. Koitin laittaa laatikoihin niin paljon hiekkaa kuin pystyi, mutta koska kissat kuopii hiekkaa ennen tarpeitaan (paitsi Leevi joka lonottaa vaan eikä vaivaudu edes peittelemään), niin mun yrityksessä tuli laidat vastaan. Käytin hiekan kuitenkin ennenko tilasin taaaas Compact Carea. Nyt sen kanssa on ollut hajuongelma, se on todella huono sitomaan hajuja, asiaa ei juuri huomaa koska on katolliset vessat, mutta voi ristus sitä ammoniakin löyhkää kun laatikon avaa. Hyh! En muista tuollasta ongelmaa olleen aiemmin. Ja toisin kuin noissa kahdessa muussa, se hiekka haisee nokkaan vaikka on suljetussa roskapussissa.

Nyt sitten mietin, että hommaan ihan tavalliset isot varastolaatikot vessoiksi, niihin tuota Evercarea mahtuis niin paljon, että pissa tuskin yltää pohjaan saakka. Saatan tehdä niinkin, että laitan pohjalle Compactia ja sitten loput Evercarea. Kissat tykkää eniten avonaisista pissalaatikoista ja itekkin tykkään niistä sillon kun on siivouksen aika. Mikään muu siitä ei sitten tykkääkään, sitä hiekkapölyä on kaikkialla. Mutta pitää pähkäillä. Ne laatikot hommaan kuitenkin. Mulla on suorastaan ikävä tota Ököplussaa, se on edelleen mun mielestä ykkönen, vaikkei monikissataloudessa toimikaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti